De Wolfratshauser Hütte

 

Deze hut is één van onze favoriete hutten op de Grübigstein, zowel in de winter als de zomer.

 

De Wolfratshauser straalt gewoon gezelligheid uit en heeft als blikvanger een zonnig terras met een adembenemend zicht op de Zugspitze en de dorpjes Lermoos, Ehrwald en Biberwier.

 

 

Op de foto links zie je een deel van het terras met zicht op de Zugspitze.

Wat hier opvalt is de stilte en de frisse berglucht.

 

Winter

 

In de winter is deze hut niet altijd bereikbaar, dit hangt af van de sneeuwval.

Er is geen skipiste tot aan de hut, maar een skiroute.  Dit is een weg van ongeveer 3 meter breed die de laatste 300 meter 50 cm breed wordt.

Je moet je niet laten afschrikken, zelfs voor niet ervaren skiërs of snowboarders is dit te doen als je je voorzichtig laat glijden.

 

Zomer

 

In de zomer kan je de Wolfratshauser via verschillende wandelpaden bereiken.  Een aanrader is de nieuwe höhenpanoramaweg van de Grubigalm richting de Wolfratshauserhut.

 

Nog een aanrader voor de lente en zomer is de Gartnertalweg.  Je volgt hiervoor vanaf de Wolfratshauserhütte de wegwijzer richting Gartnertal.  (nr 13)

Je begint dan aan een afdaling richting Gartneralm.  Een prachtige wandeling tussen de wilde bergbloemen en langs bergriviertjes.

Hier heb ik als kind tientallen foto’s en dia’s genomen van de prachtige bloemen en panorama’s.  Je kan hier prachtige gentianen terugvinden.

 

Het Gartnertal ligt tussen de Grubigstein en de Pleisspitze (2225m).

 

Er is ook een wandelweg naar de Sommerbergjochle.

 

De Wolfratshauserhut in 1998 >>

Wolfratshauserhut

Home

Berghutten

Bergliften

Skipistes

Maps !

Wereldrecord

Links